Тържествено откриване на мултифункционално спортно игрище на Вили Костенец

Тържествено откриване на мултифункционално спортно игрище на Вили Костенец

Тържествено откриване на мултифункционално спортно игрище на Вили Костенец

На 30.09.22 г., по случай Европейски ден на спорта във Вили Костенец тържествено се откри мултифункционално спортно игрище.

Спортната площадка включва игрище за футбол, волейбол и базови уреди за стрийтфитнес площадка – дълги лостове, три лоста за набиране, шведски стени, двойна стрийт успоредка, комбинирана стойка за лицеви опори.

Този проект превръща Вили Костенец в кът от малкото, които разполагат с такова оборудване, и е осъществен благодарение на отпуснатите средства от бюджета на Община Костенец. Целта е всички жители и гости да развиват уменията си в спорта, както и да отпочинат.

На откриването присъстваха г-н Йордан Ангелов - кмет на Община Костенец, г-жа Маргарита Минчева - зам. кмет на Община Костенец, г-жа Любка Кацарова -кмет на кметство село Костенец, г-н Иван Банчев - председател на Общински съвет и представители на Общински съвет, г-н Марин Маринов, г-жа Пергелова - директор на ОУ “К. Костенечки” с. Костенец, ученици, родители и гости.

Кметът на Кметство село Костенец – Любка Кацарова и кметът на община Костенец - Йордан Ангелов прерязаха лентата на обновеното игрище и поздравиха присъстващите ученици с придобивката, като им пожелаха да спортуват и играят повече, защото спортът е здраве! Програмата продължи с турнир по волейбол и футбол.